Головна Зберігання «Нібулон» отримав від USAID потужні генератори для елеваторів

«Нібулон» отримав від USAID потужні генератори для елеваторів

Проєкт USAID «Економічна підтримка України» закупив для потреб компанії «Нібулон» три потужні генератори. Вони доставлені на філії компанії – «Бессарабська» (Одеська область), «Вітове» (Черкаська область) та «Скороходівська» (Полтавська область), повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

Саме ці філії не мають систем резервного живлення, що на фоні енергетичної кризи, спричиненої обстрілами росії, створює додаткові ризики. Генератори AKSA потужністю 420 кВт повністю забезпечать роботу кожної філії у випадку знеструмлення, дозволять проводити сушку зерна навіть за умов відсутності електрики та дозволять продовжити логістичні процеси зі зберігання та відвантаження зерна. 

­­­­­«Бессарабська» філія розрахована під перевалку зерна на водний транспорт потужністю 300 тис. тонн щомісяця.

Посилення енергетичної безпеки є пріоритетним напрямом компанії «НІБУЛОН» для забезпечення ланцюга доставки зерна й гарантування продовольчої безпеки в світі. Вважаємо, що разом із вирішенням нагальних проблем з енергією через використання генераторів потрібно налагоджувати локалізацію виробництва вітрогенерації в Україні. Так, наразі суднобудівна галузь залишається без замовлень, при цьому має значний потенціал у будівництві башт і рам вітряків. Компанія вважає вітрогенерацію перспективним напрямом забезпечення енергетичної безпеки в Україні та збереження/створення робочих місць.

Нагадаємо, що минулого року Проєкт USAID надав «Нібулону» 50 вагонів-хоперів для перевезення зерна, щуповий пробовідбірник для зерна та три вагові комплекси для зважування автомобільного транспорту. Це обладнання дозволяє компанії знижувати собівартість експортування зерна, попри втрату частини власних активів під час повномасштабної війни росії проти України.

Перегляди: 14