Головна Техно Чому краще купити дизельний двигун до мотоблока, порівняно з бензиновим аналогом?

Чому краще купити дизельний двигун до мотоблока, порівняно з бензиновим аналогом?

дизельний мотор на мотоблок найкращий варіант?

Якщо ще кілька десятиліть тому обробіток ґрунту на невеликих домоволодіннях відбувався вручну, то зараз уже максимальна кількість процесів стала механізованою. Багато в чому це пов’язано з появою великого вибору різної мототехніки та навісного обладнання до неї, а також доступною ціною на це. Купуючи агрегат, власники земельних ділянок часто стоять перед дилемою: що краще — купити дизельний двигун до мотоблока чи обрати аналогічний бензинового типу? Адже кожен має низку переваг і безпосередньо впливає на роботу агрегату — про це і піде мова далі.

Коли дизельний мотор на мотоблок найкращий варіант?

Потужність такого ДВЗ починається від 5 к.с., що дає можливість обробляти ділянки площею до 4 га. Завдяки підвищеному тяговому зусиллю, функціонал дизельного мотора на мотоблок не обмежений і дає змогу орати, культивувати і перевозити вантажі, а великий ресурс — працювати тривалий час без перегріву. Завдяки важкості агрегату забезпечується надійне зчеплення з ґрунтом. До недоліків відносять складнощі із запуском ДВЗ за низьких температур і високу ціну на нього, але останній пункт спростовується тим, що вартість окупається ремонтопридатністю і тривалим експлуатаційним терміном.

Наприклад, на Мотоблок-ТАТА часто купують моделі: 170F TT, 177F TATA і 186FE TATA. Хоч ці двигуни китайського виробництва, але виготовляються за сучасними стандартами, міцні, надійні і з високим моторесурсом.

Мотор до мотоблока бензиновий: порівнюємо плюси та мінуси

Вартість такого ДВЗ і його обслуговування нижча, ніж дизельного, він менш галасливий, маневрений і легкий, запускається в будь-яку погоду. Техніка з бензиновим агрегатом найчастіше застосовується для обслуговування невеликих домоволодінь і земельних ділянок площею до 20 соток. Однак, якщо ділянка має підйом, то може знадобитися потужніший двигун бензиновий на мотоблок у https://motoblok-tata.com.ua.

Мотор до мотоблока бензиновий

До недоліків належать: робота виключно на високих обертах, повітряний тип охолодження передбачає періодичні перерви в роботі. Варто відзначити кілька популярних моделей:

  • 170F TATA — двигун бензиновий на мотоблок на 7 к.с., з горизонтальним розміщенням вала, один з найпопулярніших на сайті Motoblok-TATA, оскільки сумісний з різними видами трансмісії, має просту систему кріплення і грамотну конструкцію, що позитивно впливає на тривалість роботи ДВЗ.
  • P70F ZONGSHEN на відміну від попередньої моделі, має вертикальне розміщення вала, простий в обслуговуванні та економічний мотор китайського виробництва.

Кожен з агрегатів, що працюють на бензині або дизелі має як свої переваги, так і недоліки, тому обирати потрібно, виходячи з умов, в яких буде експлуатуватися техніка. А в разі поломки ДВЗ, інтернет-магазин Мотоблок-ТАТА пропонує великий вибір комплектуючих, витратних матеріалів і нові двигуни від виробників. Доставка товарів відбувається по всій території України, тому навіть у сезон польових робіт деталі приїдуть до вас у найкоротші терміни.

Автор: Степаненко Ігор Олександрович (експерт Motoblok-Tata).

Перегляди: 87