Головна Економіка і аграрна політика ВР планує призначити Тараса Висоцького повноправним міністром агрополітики

ВР планує призначити Тараса Висоцького повноправним міністром агрополітики

На цьому тижні Верховна Рада не планує призначати наступників на посади вже звільнених віце-прем’єра з розвитку громад, територій та інфраструктури, а також міністра аграрної політики.

Про це повідомили одразу два джерела у фракції партії Слуга народу (СН), передає «ПроАгро Груп» з посиланням на NV.

Проте, як зазначило одне з джерел редакції, на посаду міністра агрополітики планується призначити  Тараса Висоцького, першого заступника агроміністра, який зараз тимчасово керує відомством.

«Але це відбудеться пізніше», – пояснив цей співрозмовник видання.

Тарас Висоцький є підозрюваним у справі НАБУ та САП щодо розтрати понад 62 млн. гривень під час закупівлі продуктів, хоча саме Мінагрополітики заперечує збитки або отримання неправомірної вигоди у справі, яка інкримінується цьому чиновнику.

«Висоцький вже мав розмову щодо цього в ОП і щодо свого призначення, і сказав, що він все вирішить», — повідомило ще одне джерело в СН.

Раніше Рада звільнила з посади міністра агрополітики Миколи Сольського. Його НАБУ звинуватило у заволодінні державною землею на 291 млн. гривень і спробі заволодіння ділянками ще на 190 млн. гривень. Сам екс-міністр усі звинувачення відкидає.

Наразі Тарас Висоцький з 14 травня 2024 року виконує обов’язки міністра аграрної політики та продовольства. З 2021 року він обіймає посаду першого заступника міністра, а до того з 2019 року він був заступником міністра.

Перегляди: 16