Головна Новини Аграрії Одещини і Херсонщини розпочали збір урожаю зерна

Аграрії Одещини і Херсонщини розпочали збір урожаю зерна

Учора на Одещині стартувала збиральна компанія зернових культур. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила колишня очільниця департаменту агропромислового розвитку Одеської ОДА Алла Стоянова, передає «ПроАгро Груп».

«Перший бункер зерна. Перша тонна. Дякуємо Богові! Ми це зробили. Кожен колос зерна – це символ нашої витримки і волі до життя», – написала вона.

Першими до жнив в області приступила група компаній ФГ «Стоянов А.А.» та ТОВ «Кара-Марін».

Про початок збиральної компанії в області повідомив у Facebook й голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

«Відвідав кілька фермерських господарств у області, де наші аграрії почали збирати ранні зернові. Один із викликів цьогорічної посівної — належне зберігання врожаю. Адже окупанти знищили ангари та склади. І жоден елеватор не працює», — зазначив він.

Фермерам Херсонського та Бериславського районів одним з перших передали необхідну допомогу – майже сотню модульних зерносховищ . Сільгоспвиробники самостійно вже встановили перші конструкції, які можуть забезпечити зберігання до тисячі тонн збіжжя. Їхні основні переваги — мобільність та легкість монтажу. Зібрати сховища можна протягом доби.

Як повідомлялося, минулого тижня жнива почалися в Миколаївській області – першими в поле комбайни компанії ТОВ «СП «ПАЕК».

Перегляди: 221