Головна Новини Ринок України Максимально ефективний обробіток ґрунту із мінімальним впливом на нього

Максимально ефективний обробіток ґрунту із мінімальним впливом на нього

Використання диско-лапового культиватора TopDown мінімізує кількість проходів техніки полем під час його обробітку. Конструктивне та технологічне виконання машини, її модульність дають змогу один і той самий агрегат використовувати для післяжнивного, основного, передпосівного та навіть глибокого обробітків ґрунту.

TopDown поєднує чотири робочих зони. У передні частині машини розташовано два ряди дисків, інтервал між проходами яких становить лише 12,5 см. Їх закріплено на індивідуальних стійках, що своєю чергою кріплять ся до рами за допомогою гумових амортизаторів. У робочому процесі ці диски забезпечують попереднє подрібнення стебел та соломи, перемішуючи їх у верхньому шарі. Потім слідує блок потужних культиваторних лапи, інтервал між проходами яких становить 27 см.

Лише за один прохід ці лапи здійснюють розпушування і ретельне перемішування рослинних решток із ґрунтом на глибину до 30 см. На завершальному етапі вирівнювальні диски і коток якісно вирівнюють та прикочують поверхню ґрунту, що дає змогу лише після одного проходу агрегату відразу здійснювати висів сільськогосподарських культур.

Новинкою цього року є нове покоління культиваторів TopDown, які, крім оновленого дизайну, отримали електронну систему управління Väderstad E-Control, що дає змогу використовувати ці машин під час диференційованого обробітку за спеціалізованими картами завдання.

Впровадження диференційованого обробітку ґрунту на комбінованих агрегатах TopDown дасть змогу автоматично контролювати налаштування машини на ходу, використовуючи карту завдання поля. Це означає, що аграрій, перш ніж вийти в поле, може запрограмувати окремі робочі елементи, такі як диски, лапи, вирівнювальні диски та котки для роботи на окремо взятих ділянках поля, відповідно до типу ґрунту або характеристик поля. Управління машиною здійснюється за допомогою системи Väderstad E-Control, яка співпрацює із ISOBUS-терміналом трактора.

Читайте більше про можливість застосування карт полів із завданням по обробітку ґрунту культиватором TopDown за посиланням.

Перегляди: 8