Головна Техно Як облаштувати паркан з мінімальними витратами

Як облаштувати паркан з мінімальними витратами

Надійна огорожа — обов’язковий атрибут будь-якого приватного будинку. Вона вбереже не тільки від зловмисників, але й допитливих сусідів. Навіть з невеликим бюджетом можна легко захистити ділянку від сторонніх: якісна секційна огорожа від виробника на сайті Стрийко не потребує значних витрат і роками успішно виконуватиме задану функцію. Порівняння з іншими варіантами дозволить повною мірою оцінити всі вигоди такого придбання.

Модульний паркан: плюси і мінуси

Конструкція, що складається з окремих секцій, вирізняється максимальною простотою встановлення, що дозволяє уникнути звернення до кваліфікованих майстрів. З цим завданням легко впоратися своїми силами, що зводить фінансові витрати до мінімуму. Технологія максимально проста: навіть за відсутності будівельних навичок легко встановити стовпи і зафіксувати на них секції. Крім цього, можна виділити інші особливості огорож такого типу:

  • доступна ціна — вартість готових модульних елементів, як і опор для них, цілком лояльна;
  • довговічність — протягом багаторічної експлуатації зовнішній вигляд поверхні залишатиметься незмінним завдяки спеціальному полімерному покриттю;
  • ремонтопридатність — у разі механічного пошкодження або значної деформації не доведеться міняти весь паркан, достатньо замінити виключно зіпсовані ділянки.

Модульні металеві паркани — це суцільне полотно, без зазорів. Вони стійкі до корозії, ультрафіолетових променів, а також підвищеної вологості. Огорожа не потребує регулярного оброблення або фарбування, що позбавляє не тільки зайвих витрат, але й клопоту.

Секційний або класичний паркан

Готові модулі з листової сталі — раціональне рішення, яке успішно конкурує з іншими доступними варіантами огорож:

  1. Дерев’яні. Мають стильний і затишний вигляд, але потребують частого оброблення антисептичними засобами для запобігання гниттю і руйнуванню. Термін їхньої служби істотно поступається металевим конструкціям.
  2. Ковані. Ефектне рішення, яке заворожує красою вишуканих візерунків і сплетінь елементів. Але і вартість такої роботи в кілька разів перевищує суму, яку треба витратити на придбання потрібної кількості сталевих секцій.
  3. Кам’яні або цегляні. Облаштування такої огорожі — доволі важке завданням, з яким непросто впоратися самостійно. Хоча така конструкція міцна, надійна і розрахована на роки служби, через високу ціну матеріалів, а також складний монтаж її складно віднести до бюджетних рішень.

Якщо потрібно швидко і дешево облаштувати огорожу на заміській ділянці, то секційний металевий паркан стане найкращим варіантом. Він поєднує низькі витрати на купівлю та встановлення з мінімальними витратами на експлуатацію. При цьому має гарний і лаконічний вигляд, а головне, забезпечує надійний захист.

Перегляди: 5