Головна Новини Ринок України На Одещині чекають на перший врожай бавовни, але збирати його, окрім як...

На Одещині чекають на перший врожай бавовни, але збирати його, окрім як руками, нічим

Дев’ять підприємств на Одещині вперше беруть участь у експерименті з вирощування бавовни, опановуючи технологію виробництва цією нетрадиційної, але особливо потрібної зараз Україні культури, яка є необхідною сировиною для виробництва пороху.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп»  з посиланням на «Юг TODAY».

Як зазначили в ФГ «Стоянов А.А.», усі посіви бавовни дали сходи, тож тепер головне, щоб коробочки визріли й розкрилися. Наразі прогноз вирощування – позитивний, адже ця культура добре почуває себе навіть в засушливих умовах півдня України. Тож навіть на богарі планують зібрати близько 1,5 тонни врожаю з гектара, а на зрошуваних землях – від 2,5 й навіть більше 3 тонн.

Втім, вже зараз з’сувалась ще одна проблема – в Україні немає комбайнів для збору бавовни. Тож увесь майбутній врожай фермери планують збирати вручну.

«Ми будемо розраховувати на власні сили, будемо збирати власними руками. І будемо сподіватись, що коли в нас з’явиться бавовна, то в Україні з’явиться й власна програма і з’являться й комбайни, й інше обладнання, яке буде нам допомагати», – зазначила голова депутатської групи «Аграрна Одещина» в Одеській облраді Алла Стоянова.                                                                                          

Перегляди: 325