Головна Новини Ринок України Сівалка Spirit – точні параметри висіву насіння незалежно від умов

Сівалка Spirit – точні параметри висіву насіння незалежно від умов

Spirit від компанії Väderstad — це елегантна посівна комбінація, головними характеристиками якої є точність дотримання глибини висіву навіть найдрібнішого насіння вирощуваних вітчизняними аграріями сільськогосподарських культур та створення ідеального посівного ложа, що робить сівбу бездоганною за різних умов. Це досягається завдяки роботі п’яти робочим зонам, які досить легко налаштувати й регулювати з кабіни трактора.

Наразі Väderstad пропонує посівні комплекси Spirit із шириною захвату від трьох до дев’яти метрів, що дає змогу обрати необхідний агрегат залежно від потреб конкретного господарства.

Для оптимального розміщення насіння, особливо на легких ґрунтах чи під час сівби на невелику глибину, посівні комплекси Spirit оснащено дводисковими сошниками великого діаметру, що становить 380 мм. Завдяки великому діаметру висівних дисків, сошники плавніше рухаються поверхнею поля з мінімальними вертикальними коливаннями, досягаючи у такий спосіб високої якості висіву навіть на високих швидкостях.

Також слід зазначити, що всі сошники посівних комплексів Spirit мають конічну форму, що сприяє формуванню вузького посівного ложа з мінімальним зміщенням ґрунту. Завдяки цьому потреба в тяговому зусиллі зменшується, а ефективність роботи за наявності чималої кількості пожнивних решток підвищується.

Для забезпечення агресивного робочого кута з максимальною силою проникнення висівні диски встановлено в шаховому порядку OffSet (кожне друге колесо зміщено назад на 250 мм та закріплено на окремій осі. Перевагою такого розміщення є зменшення вібрацій під час руху та потреби в тяговому зусиллі трактора, як мінімум, на 25 %.

Окремо слід сказати й про положення насіннєвої трубки в сошникові. На відміну від сівалок інших виробників її розміщено перед віссю обертання дисків. Відповідно рух дисків вниз сприяє додатковому спрямуванню насіння до дна посівної борозни та рівномірного його розміщення в ній. Завдяки цьому кожна насінина потрапляє в однакові умови для проростання, що є запорукою отримання дружних та рівномірних сходів.

Перегляди: 2