Головна Війна проти України Вісімсот сімдесят восьма доба героїчного спротиву України рашистській навалі

Вісімсот сімдесят восьма доба героїчного спротиву України рашистській навалі

Розпочалась вісімсот сімдесят восьма доба героїчного протистояння українського народу широкомасштабній збройній агресії російської федерації.

Згідно з ранковим повідомленням Генштабу, протягом минулої доби відбулося 135 бойових зіткнень. Ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах чотири ракетних удари із застосуванням семи ракет, а також 77 авіаударів, скинувши 106 КАБів. Крім цього, здійснив понад 4500 обстрілів, з них 151 – із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів в районах населених пунктів, зокрема, Глибоке, Малі Проходи, Липці, Вовчанські Хутори, Стариця, Пильна та Веселе Харківської області; Торецьк, Північне, Щербаківка, Бересток, Залізне, Новоселівка Перша, Олександропіль, Тимофіївка, Вовче, Гродівка Донецької області; Лобкове, Кам’янське, Мала Токмачка та Новоданилівка Запорізької області.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 12 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ противника, а також уразили одну станцію РЕБ, один ЗРК «Оса» та вертолітний майданчик.

На Харківському напрямку відбулося 5 бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку за добу сталося 10 атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Петропавлівки, Новоосинового та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 16 разів неподалік Греківки, Невського, Тернів, Новосадового, а також у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Переїзного. Загалом відбулося 11 боєзіткнень.

На Краматорському напрямку окупанти атакували 9 разів в районах Часового Яру, Кліщіївки, Григорівки та Білої Гори.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 19 атак неподалік Північного, Торецька, Нью-Йорка та Залізного.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 36 штурмових дій в районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Прогрес, Калинове, Яснобродівка, Скучне, Олександропіль та Новоселівка Перша, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Новоолександрівки та Новоселівки Першої.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 11 атак біля Красногорівки, Карлівки, Парасковіївки та Костянтинівки, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку противник здійснив один штурм неподалік Водяного.

На Оріхівському напрямку окупанти і надалі намагаються вибити українські підрозділи з позицій. 7 атак росіян не мали успіху в районах Малої Токмачки, Щербаків, Роботиного та Новоандріївки

На Придніпровському напрямку відбулося 6 бойових зіткнень з ворогом на лівобережжі Дніпра.

На Гуляйпільському напрямку ситуація суттєвих змін не зазнала. На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога – не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

За даними Генштабу, які наразі уточнюються, загальні бойові втрати противника з 24.02.2022 р. по 20.07.2024 р. орієнтовно склали:

  • особового складу – ліквідовано близько 565 610 осіб, станом на 19.07 – 564 620 осіб;
  • танків – 8 257 од., за минулу добу – 7 од.;
  • бойових броньованих машин – 15 917 од., за минулу добу – 15 од.;
  • артилерійських систем – 15 542 од., за минулу добу – 22 од.;
  • ракетних систем залпового вогню – 1 121 од., за минулу добу – 1 од.;
  • засобів ППО – 895 од., за минулу добу – 1 од.;
  • літаків – 362 од., за минулу добу – 1 од.;
  • гелікоптерів – 326 од.;
  • кораблів/катерів – 28 од.;
  • підводних човнів – 1 од.;
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 12 350 од., за минулу добу – 34 од.;
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 20 968 од., за минулу добу – 59 од.;
  • спеціальної техніки – 2 607 од., за минулу добу – 14 од.;
  • крилаті ракети – 2 401 од.

Приєднуйтесь до Сил оборони! Боротьба триває! Разом переможемо! 

Слава Україні!

Перегляди: 0