Головна Ринок України Експорт/імпорт Фрахтові ставки на перевезення зерна з України переважно стабільні

Фрахтові ставки на перевезення зерна з України переважно стабільні

У другій половині серпня суттєвих змін фрахтових ставок на перевезення зерна з України не спостерігалося. Ринок залишається слабким, з дефіцитом замовлень у всіх сегментах. Однак судновласники твердо стоять на своєму, не допускаючи подальшого зниження ставок. Фрахт в основному залишається стабільним, лише з незначними коливаннями на окремих маршрутах.

Про це повідомила компанія ASAP, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на УЗА.

Так, за інформацією фрахтового відділу Atria Brokers, ставки фрахту для суден панамакс, що перевозять кукурудзу або пшеницю з глибоководних портів Одеси до південного Китаю, знизилися на $1 до 50-51 $/тонна. Водночас відповідні ставки до південного В’єтнаму підвищилися на $1 до $47-48 $/тонна. Ставки фрахту до Бангладеш залишаються незмінними на рівні 50-51 $/тонна.

Фрахт для суден хендісайз, що перевозять кукурудзу з глибоководних портів Одеси до східного Середземномор’я, залишається на рівні 18-19 $/тонна. Ставки до Іспанії та східного узбережжя Італії тримаються на рівні 22-23 $/тонна і 20-21 $/тонна відповідно. Фрахт до Тунісу залишається на рівні 24-25 $/тонна.

Фрахт для костерів з кукурудзою з українських дунайських портів до Мармурового моря та східного узбережжя Греції залишається на рівні 17-18 $/тонна та 19-20 $/тонна відповідно. Водночас ставки до портів східного Середземномор’я знизилися на $1 до 22-23 $/тонна. Фрахт до ізраїльських портів залишається стабільним на рівні 29-30 $/тонна. Тарифи до східного узбережжя Італії та Іспанії також залишаються незмінними на рівні 26-27 $/тонна та 28-30 $/тонна відповідно.

Фрахт для барж також залишається без змін. Ставки на транспортування кукурудзи з Рені чи Ізмаїла до Константи становлять 10 €/тонна. Фрахт для насіння соняшнику з Рені чи Ізмаїла до Русе чи Сілістри залишається стабільним на рівні 16 €/тонна.

Перегляди: 0