Головна Війна проти України В Україні вводиться принцип «Воюй або працюй»

В Україні вводиться принцип «Воюй або працюй»

В Україні запроваджують принцип «Воюй або працюй», який передбачає введення ряду заходів, які виведуть ринок праці з тіні.

Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на УНН.

«Зараз у нас є критична потреба зібрати додаткові кошти саме на наш захист, на нашу обороноздатність. Це сотні мільярдів гривень. Фактично в парламент подані зміни до бюджету більш ніж на 500 млрд. гривень цього року. Це те, що нам потрібно, щоб платити заробітну плату нашим військовим, кількість яких зростає, для того, щоб закуповувати відповідне обладнання, фінансувати український оборонпром», – сказав Шмигаль.

Він перерахував кроки, які пропонуються, щоб зібрати додаткові кошти.

«В першу чергу – це збільшення внутрішніх запозичень, наш ринок готовий до цього. Друге – це збільшення ставки податку на прибуток для банків, третє – це розширення бази для військового збору і також підвищення ставок військового збору для окремих випадків. Також запроваджуємо принцип «Воюй або працюй», який передбачає введення ряду заходів, які ринок праці виведуть з тіні. Це важливі моменти для збільшення кількості робочих місць, для підвищення середніх заробітних плат в галузях й для наповнення нашого бюджету», – розповів Шмигаль.

Перегляди: 6