Головна Агрохімія Осінні обробки на всі 100%

Осінні обробки на всі 100%

Осіння пора для аграрія – не менш гаряча, аніж весняний чи літній період: хтось збирає врожай, хтось готує поле під посів озимини, а хтось уже проводить перші її обробки. Однак усі стикаються із необхідністю підлаштовувати обприскування під мінливі гідротермічні умови сезону. Щоб максимально зменшити вплив погодних факторів на ефективність дії препаратів, фахівці Ukravit рекомендують застосовувати ад’юванти.

«Про який вид польових робіт не йшлося б, ад’ювант – незамінний помічник аграрія, – зазначає керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець. – При десикації він поліпшує покриття рослин робочим розчином, що пришвидшує дозрівання культур; при передпосівній гербіцидній «чистці» полів – допомагає максимально ефективно знищити важкоконтрольовані бур’яни, у тому числі види, які мають потужні воскові нальоти і надмірне опушення; стануть вони у нагоді й при роботі контактними препаратами, сприяючи кращому розповсюдженню робочих розчинів пестицидів та агрохімікатів. Особливо важливо застосовувати ад’юванти в осінній період: по-перше, через нестабільність погодних умов, по-друге – через неможливість провести обробки в оптимальні строки внаслідок браку техніки та людського ресурсу. Тому, якщо хочете, щоб осінні обприскування були максимально ефективними, не ігноруйте їх використання».

Для нівелювання негативних погодних факторів та підвищення ефективності дії робочих розчинів Олександр рекомендує застосовувати ад’ювант Інгрес (поліалкіленоксид модифікований гептаметилтрисилоксан). Високий вміст трисилоксану в ньому є ключовим фактором, що впливає на швидкість розповсюдження робочого розчину по листовій поверхні: він дозволяє зменшити поверхневий натяг води/робочого розчину в 3,5 рази, до <20,5 мН/м – міліньютонів на метр (для води цей показник становить близько 73 мН/м). Внаслідок цього зменшується кут контакту крапель із поверхнею, що забезпечує миттєве розтікання та охоплення в десятки разів більшого радіусу покриття. 

Одночасно ад’ювант також діє як пенетратор, сприяючи кращому проникненню робочого розчину через тканини рослин, що нівелює негативний вплив погодних факторів на засоби захисту рослин і мікродобрива та покращує їх дію.

Важливо, що Інгрес є неіонним ад’ювантом, тобто не має заряду, а тому не здатний вступати у зв’язок із діючими речовинами препаратів у робочому розчині. Крім того, він абсолютно безпечний для довкілля. А низька норма витрати робить цей продукт оптимальним рішенням для поліпшення ефективності обприскувань за будь-яких погодних умов та проти будь-яких загроз. 

Перегляди: 1