Головна Війна проти України росія продала вкраденого українського зерна майже на $1 млрд.

росія продала вкраденого українського зерна майже на $1 млрд.

росія наживається на вкраденому українському врожаї, продавши на чорному ринку вкрадене у Україні зерно на майже $1 млрд. московські війська з 2022 року окупували одні з найродючіших сільськогосподарських угідь Європи. Окупанти або викрадали врожаї, або купували їх за безцінь, часто примусово.

Про це пише The Wall Street Journal, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на ZN,UA.

Торгівля награбованою українською сільськогосподарською продукцією дає змогу союзникам росії отримувати кошти й зберігати лояльність до москви, навіть якщо вона стикається зі зростаючим економічним тиском, пропонуючи свого роду засіб для фінансування цілей кремля.

Дуже багато зерна було експортовано сушею або невеликими суднами, згідно з даними української некомерційної організації Texty. Вона оцінює загальну вартість зерна, вивезеного росією з окупованих нею територій, у 6,4 мільярда доларів.

російська компанія, що займається виключно продажем зерна із Запорізької області, пожертвувала 10 мільйонів рублів, або 111 тисяч доларів, батальйону, який воює в цій області. Про це свідчить документ, отриманий KibOrg News — українським проєктом, який документує російську економічну діяльність на окупованих територіях.

Влада рф заявляє, що в першій половині цього року вона відправила 15 кораблів з 81 тисячею тонн пшениці до Туреччини з Маріуполя. Торговці також продають пшеницю з окупованих росією українських територій Ірану та Сирії. Найбільшим центром нелегального експорту є Севастополь.

«Більшість міжнародних покупців відмовляються від прямих поставок зерна з окупованих територій України, щоб уникнути санкцій і тиску з боку Києва. Тому промосковські експортери перенаправляють вкрадений врожай на материкову частину росії, звідки його можна реекспортувати на світові ринки. Покупцям зернових з росії важко визначити їхнє походження», — пише видання.

Перегляди: 0