Головна Новини Ринок України Ціни на живець свиней в Україні прискорили падіння

Ціни на живець свиней в Україні прискорили падіння

У другій половині вересня ціни на живець свиней в Україні прискорили падіння.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації “Свинарі України”, за підсумками моніторингу закупівельних цін на живець середньоринкова ціна опустилася до 45,7 грн/кг, що на 5% нижче ніж тижнем раніше.

Згідно з результатами опитування представників м’ясопереробки, протягом третього тижня вересня свиней забійних кондицій закуповували по 43-46 грн/кг.

Ціни нижньої половини цього діапазону спостерігалися переважно у Східних областях. У Центрі та на Заході ціни підтримує стриманіша пропозиція живця.

Деякі оператори говорять про активнішу пропозицію з боку виробників свинини внаслідок відновлення середньодобових приростів та зменшення терміну досягнення тваринами забійних кондицій через пониження температур. Водночас переробники відзначають посилення конкуренції і серед колег та сезонне послаблення споживчої активності, що має відчутний тиск на ціну закупівлі.

З огляду на такі обставини, більшість закупівельників очікує консолідації цін на ринку живця цього тижня у межах 43-45 грн/кг. Дещо раніший ніж зазвичай початок осіннього спаду цін, на думку більшості м’ясопереробників, обіцяє їх відносну стабілізацію у жовтні після досягнення нею мінімальної ціни сезону.

Проте на якому рівні котирування зупиняться оператори ще спільної думки не мають: частина вважає, що 43 грн/кг відповідає точці рівноваги попиту та пропозиції свинини, втім деякі не виключають ще більшого послаблення цін закупівлі.

Перегляди: 1