Головна Новини Ринок України Скорочення поголів’я ВРХ цього року неминуче

Скорочення поголів’я ВРХ цього року неминуче

Скорочення поголів’я цього року буде неминучим, землі які були задіяні під кормовиробництво засадять соняшником. Вирізати худобу будуть, але в першу чергу неефективні господарства. В Україні все більше і більше зростатиме конкуренція тваринницької галузі з рослинництвом і тваринництво поки що програватиме, наголошує Іон Морару, засновник Школи м’ясного скотарства, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

Посуха яка спіткала Україну в цьому році, трішки змінить структуру посівних площ і знову не на користь вартості затрат в молочному скотарстві. Зима була теплою та з рекордно низьким рівнем опадів, а весна взагалі сухою, це призвело до того, що сильно постраждали озимі культури, по деяких регіонах більш, ніж 50% ріпаку були змушені пересівати і частіше на полях, де був ріпак, будуть сіяти соняшник, а от високотехнологічні та ефективні виробники молока в останній час стараються максимально зменшувати, або взагалі відмовлятися від використання соняшникового шроту, а роблять ставку на шрот й макуху ріпаку та сої.

Існує і невеликий “плюс” в сухій погоді, тобто це з одного боку здорожчить корм, з другого боку – знизяться трішки надої, а це буде сприяти попиту на молоко, відповідно, як і зниження поголів’я, – стимулювати закупівельні ціни.

Перегляди: 1