Аграрна IT конференція 2019

II АГРАРНА IT КОНФЕРЕНЦІЯ

Проблеми застосування мобільних додатків агровиробниками

prihodko-aleksandr На 1 січня 2018 року в Україні налічувалося 45 тис. фермерських господарств. Окрім цього, поруч із цими підприємствами працює 4,1 млн особистих селянських господарств, 20% з них виробляють товарну продукцію. Вони також потенційні фермерські господарства. В цьому секторі зайнято понад 90 тис. осіб, близько 60 тис. з яких найняті робітники. За даними Олександра Приходька, засновника Organichelper, лише 7% фермерів використовує хоч якісь новітні технології.

Основні перепони, які заважають інноваціям проникнути в цей сектор: не розуміння цінностей технологій та відсутність бажання змінюватись. Також важливі аспекти: відсутність смартфонів та знань і навичок користування застосунками.

Але чи завжди мобільні додатки виправдовують сподівання фермерів? І які найпоширеніші помилки при впровадженні мобільних помічників? Про ці та інші проблеми застосування додатків агровиробниками спікер розповість на II Аграрній IT-конференції”, яку 28 лютого в київському iHUB проводять інформаційно-аналітична компанія ПроАгро та AGGEEK.

Олександр Приходько має 15 років досвіду в FMCG-компаніях. Займався побудовою відділів закупівлі та продажу, розробкою стратегії розвитку компаній та виводу нових товарів на ринок. Драйвить пошук чогось нового і цікавого. З квітня 2018 року займається додатком Organichelper. Це інформаційна платформа для агрономів, фермерів, виробників в галузі органічного землеробства. В ньому є каталог органічних добрив і ЗЗР, а ще можна отримати консультаційні послуги від фахівців.