Головна Рослинництво Зернові Аgricom повністю перейшов на безвідвальний обробіток ґрунту

Аgricom повністю перейшов на безвідвальний обробіток ґрунту

Агрохолдингу Аgricom Group за рахунок економних технологій під час цьогорічної весняної посівної вдалося захистити поля від випаровування вологи з ґрунту і від вітрової ерозії, а також істотно зменшити витрати на дизельне паливо.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPortal.

«Нещодавно агрохолдинг Agricom Group почав весняну посівну – зараз три кластери активно проводять весняно-польові роботи. У новому сезоні компанія планує засіяти 3,5 тис. га озимого клину (жито і пшениця), 13 тис. га соняшнику, 9 тис. га кукурудзи й 2,5 тис. га вівса. На сьогодні вже завершено посів вівса й отримано сходи рослин», – зазначили в компанії.

Як розповіли в Agricom Group, в нинішньому сезоні в Чернігівському кластері й частково в Білокуракинському кластері була введена вертикальна обробка ґрунту.

«В цілому ми повністю перейшли на безвідвальний обробіток ґрунту. Використання даної технології дозволяє нам отримати певну «подушку» з рослинних залишків у посівах наступної культури, які захищають поля від випаровування вологи з ґрунту і від вітрової ерозії. А витрати на дизельне паливо на 1 га зменшилися втричі у порівнянні з класичною обробкою», – розповів директор департаменту виробництва і розвитку Agricom Group Євген Горло.

Також наголошується, що у 2021 році агрохолдинг продовжив модернізацію технічного парку, додатково провів переобладнання трьох просапних сівалок під технологію Presicion Planting. Ця система дозволяє максимально рівномірно розкладати насіння, що в результаті якісно впливає на врожай.

Перегляди: 1