Головна Новини Події та анонси Від лану до столу – український досвід DuPont Pioneer

Від лану до столу – український досвід DuPont Pioneer

7 грудня 2017 р. у Києві відбулася 16-та зустріч учасників Медіа Клубу DuPont Pioneer. Експерти компанії поділилися з журналістами провідних ділових та аграрних ЗМІ, як компанія сприяє забезпеченню безперебійного процесу від лану до столу – від виробника до кінцевого споживача.

Виробничий комплекс DuPont Pioneer у с.Стасі існує 4,5 роки, хоча компанія відома на українському ринку вже майже піввіку. З будівництвом і розширенням заводу на Полтавщині компанія значно наростила обсяги локального виробництва насіння кукурудзи та соняшника. “За останні три роки частка локального виробництва у продажах насіння кукурудзи в Україні зросла з 13% до 61%, соняшнику – з 2% до 8%, але планується подальше збільшення у зв’язку з нещодавніми інвестиціями в нову лінію по виробництву соняшнику на заводі Pioneer в с.Стасі”, – повідомила Олена Дуніна, директор DuPont Pioneer Україна під час свого виступу. Станом на сьогодні компанія Pioneer вже вклала значні кошти в Україну: більше 55 мільйонів доларів США у виробничий комплекс, більше 100 тисяч доларів США у соціальний розвиток села, та постійно надає фінансову підтримку виробникам-партнерам і клієнтам для забезпечення безперебійного сезону і виробництва зерна та продуктів харчування.

“Питання високої якості продукції – ключова задача виробничого комплексу. Ми працюємо відповідно до міжнародних вимог, постійно контролюємо показники, які мають бути в межах не лише українського законодавства, але і відповідати стандартам Pioneer. Це досягається завдяки високопрофесійній команді, постійній присутності на полі і детальному контролю на заводі, а перевіряється власними лабораторіями в Україні, Франції, Австрії чи навіть Чилі”, розповів Олексій Турчинов, керівник виробничого підрозділу Pioneer ТОВ “Стасі Насіння”.

“Для нас важливо дивитися на процес виробництва та розподілу продуктів харчування ширше, ніж на просто продажі. Ми пишаємося бути частиною довгого шляху від лану до столу та усвідомлюємо, що так чи інакше теж впливаємо на харчову безпеку продуктів, які потрапляють на стіл до громадян України, і тому так сумлінно ставимося до питань якості нашої продукції, – підтримав колег Роман Нижник, керівник департаменту продажів DuPont Pioneer Україна. – Завдяки професійній команді агрономів-консультантів у кожному куточку країни ми маємо змогу спостерігати за поведінкою рослин та в разі необхідності допомагати нашим клієнтам. Наша задача – надати їм професійну генетику, забезпечити максимальний врожай при мінімальних витратах”. Слова спікера підкріплено фактами: у 2017 році спеціалісти компанії провели близько 100 днів поля та 30 зимових семінарів, в яких взяли участь близько 6000 учасників, а результати урожайності кукурудзи говорять самі за себе: середня врожайність гібридів Pioneer є дійсно вищою, ніж середня урожайність по всій Україні. Перевага – майже більше на 4 ц/га. На наступний сезон компанія представила в своєму портфелі 26 гібридів кукурудзи, з яких 3 – новинки, 6 – з надсучасної лінійки Optimum AquaMax®, що забезпечує сталий врожай навіть в посушливих умовах. По соняшнику компанія пропонує у наступному сезоні 15 урожайних, адаптованих до умов України гібридів, в тому числі 4 високоолеїнових, 7 – для технологій ExpressSun® та Clearfield®, а також стійких до всіх наявних в Україні рас вовчку та летючої сажки.

Процес створення безпечних та здорових продуктів харчування починається саме з поля. І тут виробники насіння Pioneer відіграють одну з ключових ролей. “Мета сільськогосподарського підрозділу DowDuPont, попередником якої є і Pioneer, звучить таким чином: збагачувати життя тих, хто вирощує, та тих, хто споживає, забезпечуючи розвиток наступних поколінь. Ми орієнтуємося не тільки на фермера, але і на кожну людину, на стіл якої потрапляє їжа, вироблена, можливо, і за допомогою нашої продукції. Тож ми працюємо для цього якісно і сумлінно”, зазначив Сергій Харін, керівник сільськогосподарського підрозділу DowDuPont в Україні.

Перегляди: 1