Головна Новини Події та анонси 5 декабря 2012 г. на Аграрной бирже успешно прошли первые торги в...

5 декабря 2012 г. на Аграрной бирже успешно прошли первые торги в электронной торговой системе

В середу, 5 грудня 2012 року, на Аграрній біржі відбулися перші торги на спот ринку. Торги проходили в електронній торговій системі протягом двох годин з 12-00 по 14-00, за київським часом. Всього за дві години торгівлі було подано 15 торгових заявок, а укладено 11 угод на загальну суму понад 2,4 млн грн.

По кукурудзі було укладено 4 угоди на загальну суму понад 1,25 млн гривень. Ще більш активними на внутрішньому ринку виявилися торги по пшениці. По цій культурі було укладено 5 угод, а загальна сума укладених контрактів перевищила 1,157 млн. грн. Також було укладено контракти по сої та пивоварному ячменю на загальну суму 59,4 тис. грн.

Наприклад, в Полтавській області ми спостерігали, як боролися за обсяг кукурудзи у 156 тонн на елеваторі, що знаходиться в управлінні Кернел груп. В результаті торгів дозволило виробнику продати свій товар на 15 грн/т вище за попередню заявку (було 3 кроки ціни, кожен по 5 грн). В Харківській області також було продано обсяг кукурудзи у 426 тонн, а зростання ціни склало 10 грн/т на басисі EXW компанії АгроСвіт.

“Ми високо оцінюємо довіру учасників ринку та створюємо для них найкращі умови для торгівлі. Найважливіший етап після укладення контракту – поставка товару, буде забезпечений використанням поширеної системи управління ризиками – поставка проти платежу”, – заявив керівник Аграрної біржі Олександр Марюхніч.

Перегляди: 0