Головна Новини Новини компаній “Агротрейд” зібрав урожай сої та соняшнику

“Агротрейд” зібрав урожай сої та соняшнику

Група “Агротрейд” під урожай 2018 року засіяв близько 70 тис. га, з яких уже зібрав урожай сої та соняшнику і продовжує збирання кукурудзи.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, серед регіонів, в яких вона веде діяльність, лідером з врожайності кукурудзи стала Сумська область, лідером з врожайності сої – Харківська область, найвищий урожай пшениці зібрали в Полтавській області.

Головний агроном групи Олександр Овсяник зазначив, що сезон не обійшовся без проблем. Так, надлишкові опади у період збору пшениці часто приводили до погіршення якості зерна. Однак “Агротрейду” вдалося цього уникнути, бо до моменту початку літніх дощів пшениця на полях холдингу була ще на стадії вегетації і не постраждала від додаткової вологи.

Аномальна спека негативно вплинула на налив зерна. Критично високі температури в період вегетації спостерігаються в ряді регіонів України вже не перший рік. Тому в таких регіонах “Агротрейд” в цьому році посіяв ранньостиглі і середньостиглі посухостійкі гібриди кукурудзи, які встигли пройти всі стадії цвітіння і сформувати качан до настання посухи

Водночас, незважаючи на врожайний рік, план по врожайності не був виконаний нинішнім складом агропромислового департаменту, тому менеджментом “Агротрейд” прийнято рішення не продовжувати контракт з директором департаменту Віктором Кухарчуком на наступний рік.

“На жаль, показники врожайності не відповідають очікуванням і амбіціям холдингу. Незважаючи на те, що багато ідей Кухарчука були корисними, компанія прийняла рішення не продовжувати контракт, так як запропонована ним технологія не забезпечує стабільного результату, високих врожайності і якості зерна”, – зауважила операційний директор Олена Ворона.

За її словами, в наступному сезоні група розраховує на гарний урожай.

“Сприятлива погода дозволила провести посів озимих культур в оптимальні строки, озимою пшеницею холдинг засіяв 18 тис. га, озимим ріпаком – 5 тис. га, сходи в задовільному стані, сподіваємося на успішну зимівлю”, – підсумувала Олена Ворона.

Перегляди: 0