Головна Новини Новини компаній “Росток-Холдинг” почав відвантажувати зерно

“Росток-Холдинг” почав відвантажувати зерно

Група “Росток-Холдинг” після п’яти тижнів блокади повертається до звичного режиму роботи.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, господарства продовжили збирання кукурудзи та розпочали відвантажувати збіжжя з елеваторів.

Рішенням Харківського апеляційного суду від 8 листопада господарствам холдингу дозволено відновити збирання та відвантаження урожаю, повідомили в компанії.

Наразі на полях групи в Сумській і Чернігівській областях залишаються незібраними 15 тис. га кукурудзи.

На сьогодні, за попередніми оцінками, сума втрат компанії від рейдерської атаки становить приблизно 130 млн грн.

“Це і втрати врожайності, і погіршення якості кукурудзи через вимушене затягування польових робіт. Також це додаткові витрати на зберігання зерна в поліетиленових рукавах, адже робота елеваторів була заблокована. Крім того, зірвані міжнародні контракти і будуть штрафні санкції за невиконання зобов’язань перед постачальниками і покупцями (прострочення термінів погашень за зобов’язаннями). Сподіваюся, що уникнемо екологічної катастрофи, що загрожувала нашим елеваторам”, – зауважив генеральний директор “Росток-Холдингу” Валерій Ласьков.

Довідка. “Росток-Холдинг” – вертикально-інтегрована агропромислова група, що спеціалізується на вирощуванні та реалізації зернових культур, а також виробництві та продажу молока. Під контролем групи – близько 60 тис. га. До групи також належать п’ять тваринницьких ферм, три елеваторні комплекси та ряд торгових компаній.

Перегляди: 0