Головна Економіка і аграрна політика USAID АГРО надасть гранти на розвиток переробки сільгосппродукції

USAID АГРО надасть гранти на розвиток переробки сільгосппродукції

Програма USAID АГРО надасть співфінансування для реалізації 15 проєктів для розвитку переробки сільськогосподарської продукції, повідомляє «ПроАгро Груп».

«Очікується, що реалізація проєктів буде спрямована на покращення та вдосконалення переробки в Україні сільськогосподарської продукції для імпортозаміщення, задоволення внутрішнього попиту. А також для збільшення обсягів експорту переробленої продукції, на створення сучасних хабів, інфраструктури індустріальних парків, розвиток ринку мороженої, сушеної, консервованої продукції, продуктів варіння та інших готових до вживання продуктів», – зазначили в організації.

В USAID АГРО сподіваються, що надання грантів дасть можливість залучити інвестиції у розвиток інфраструктури (такої як холодильні камери, обладнання для зберігання) та створити додаткові робочі місця.

В межах проєктів увага надаватиметься відновленню та посиленню переробних потужностей для виробництва продукції з доданою вартістю з такої сировини: овочі та коренеплоди, фрукти, ягоди, бобові, кукурудза на харчові продукти, зелень, м’ясо (окрім курятини), молоко, мед.

Не підтримуватимуться проєкти, спрямовані на переробку зернових, олійних, горіхових культур та грибів, на виготовлення алкогольних напоїв, а також на проєкти, за якими після переробки готовий продукт не змінить свій початковий код УКТЗЕД.

Перегляди: 170