Головна Новини Новини компаній “Укрзалізниця” отримала від ЄБРР кредит на $150 млн

“Укрзалізниця” отримала від ЄБРР кредит на $150 млн

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і ДП “Укрзалізниця” підписали угоду про надання старшого кредиту у розмірі $150 млн для закупівлі до 6500 відкритих вантажних піввагонів і підтримки корпоративного управління.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу ЄБРР, кредитні кошти будуть направленні на закупівлі вантажних піввагонів загального призначення, які відбуватимуться за результатами відкритого міжнародного тендеру.

“Ця інвестиційна програма повинна забезпечити підтримання обсягів перевезення “Укрзалізниця”, значне підвищення ефективності діяльності підприємства, а також скорочення викидів парникових газів. Новий рухомий склад забезпечить скорочення викидів вуглекислого газу в обсязі до 80 тис. т на рік”, – йдеться в повідомленні.

“Тендер на піввагони ЄБРР вже оголошено, перші поставки очікуємо до кінця року. Ці вагони передамо в окремо створену дочірню компанію. Це дозволить встановлювати реальні ринкові тарифи на вантажні перевезення, вагони зможуть працювати на ринку як приватний парк і заробляти значно більше, ніж парк інвентарний. Для нас це безпрецедентні умови роботи, які вперше дозволять планувати окупність рухомого складу”, – написав на своїй сторінці у Фейсбук голова “Укрзалізниці” Євген Кравцов.

Перегляди: 0