Головна Новини Новини компаній COFCO може вкласти $30 млн в Миколаївський порт

COFCO може вкласти $30 млн в Миколаївський порт

Китайська корпорація COFCO готова інвестувати до $30 млн в інфраструктуру Миколаївського порту і розвиток річкової логістики в Україні.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінінфраструктури, про це повідомили представники влади і бізнесу КНР під час робочих зустрічей заступник міністра інфраструктури України Віктора Довганя.

Як наголошується, в ході зустрічей, що відбулися було наголошено на необхідності розвитку транзиту з Китаю в ЄС.

“Було наголошено на необхідності розвитку транзиту з Китаю в ЄС. Китайська сторона зазначила, що в цьому році було перевезено 6500 контейнерів в Австрії і зростає вантажопотік по ТМТМ. Плануються інвестиційні проекти зі створення мультимодальних терміналів на кордоні з ЄС (Львів, Ковель та Ужгород)”, – йдеться в повідомленні.

Також в ході візиту було досягнуто домовленостей щодо участі китайського бізнесу в інфраструктурних проектах.

Довідка. COFCO – багатопрофільна державна організація, проводить закупівлю і трейдинг зернових, а також здійснює глибоку переробку зерна. Крім цього вона володіє готелями, торговельними центрами і виноградниками, а також СП з британським страховиком Aviva Plc. Заснована в 1949 році корпорація є одним з найбільших державних підприємств КНР. Завдяки серії поглинань компанія зараз володіє активами обсягом понад $71,9 млрд. Потужності зі зберігання зерна оцінюються в 31 млн тонн, з переробки – 89,5 млн тонн на рік, має представництва в 140 країнах світу.

Перегляди: 0