Головна Новини Новини компаній У Бердянському порту стартували роботи з днопоглиблення

У Бердянському порту стартували роботи з днопоглиблення

Цього тижня землесос “Меотида” почав днопоглиблення у Бердянському порту.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Адміністрація морських портів України, вона перевела спеціалізоване судно з Маріуполя для проведення експлуатаційного днопоглиблення у ще одному порту Азовського моря.

Землесос “Меотида” буде працювати у порту Бердянськ на ділянці підхідного каналу в районі 10-12 км. Протягом місяця, в залежності від погодних умов, планується вийняти близько 70 тис. куб. м ґрунту. Це дозволить втримати прохідну осадку на цій ділянці на рівні 7,7 м та забезпечить безпечний прохід суден у порт.

Влітку землесос “Меотида” вже здійснював роботи у порту Бердянськ і через 3 місяці повернувся знову.

Загалом потреба у днопоглибленні в порту Бердянськ складає 2,38 млн м3. Цей обсяг робіт планується виконати протягом наступних двох років за умови залучення підрядних організацій на тендері в електронній системі закупівель “Прозорро”.

Нагадаємо, що протягом поточного року АМПУ оголошувало тендери на проведення днопоглиблювальних робіт в портах Бердянська та Маріуполя тричі. Проте, жоден із них не відбувся внаслідок недостатньої кількості учасників, які відповідали усім вимогам конкурсу.

Найближчим часом АМПУ планує оголосити черговий тендер на проведення днопоглиблювальних робіт у Бердянському порту.

Перегляди: 0