Головна Новини Новини компаній “Епіцентр К” завершив збиральну кампанію

“Епіцентр К” завершив збиральну кампанію

Аграрний напрямок “Епіцентр К” у 2017/2018 маркетинговому році зібрав 760 тис. тонн зернових та олійних культур.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, понад 501 тис. тонн кукурудзи намолочено на чотирьох кластерах на площі 41,2 тис. га. Підсумкова врожайність кукурудзи в бункерній вазі складає 12,16 тонн/га.

Також за результатами збору врожаю підприємствами компанії отримано 138,8 тис. тонн озимої пшениці на площі 22,9 тис. га. Кількість вирощеного соняшника 123, 4 тис. тонн на площі 35,5 тис. га. Врожайність цих культур складає відповідно 6,04 тонн/га та 3,47 тонн/га.

Як зазначає керівник аграрного напрямку ТОВ “Епіцентр К” Василь Мороз, всі агротехнічні роботи завершилися на полях своєчасно: ще до першого снігу встигли зробити якісний обробіток ґрунту.

“Отриманими результатами врожайності задоволені: їх вдалося досягти за рахунок чіткого дотримання технології вирощування, вдалого підбору сортів, застосування високопродуктивної техніки та добре прорахованій інвестиційній стратегії”, – говорить він.

За словами Василя Мороза, підготовка до наступного сезону вже розпочалася.

“Зупинятися на досягнутому не збираємося: продовжуємо оновлювати парк сільгосптехніки, реалізуємо інвестиційну програму із розбудови елеваторного напрямку. Зміцнення позицій у зерновій логістиці та промисловому зберіганні – одне із наших ключових завдань на найближчий час”, – додає керівник аграрного напрямку “Епіцентр К”.

Наразі триває будівництво двох нових елеваторів компанії на Вінниччині – у Вапнярці та Вендичанах, а також реконструкція зі збільшенням потужностей на Вінницькому елеваторі та Закупнянському ХПП. У планах компанії також будівництво чотирьох нових елеваторів.

Довідка.Аграрний напрямок групи компаній “Епіцентр К” обробляє понад 111 тис. га на Вінниччині, Хмельниччині, Тернопільщині, Черкащині та Київщині. Також до його складу входить 20 тваринницьких ферм.

Перегляди: 0