Головна Новини Новини компаній Agromino в січні-вересні отримала 6,3 млн євро збитку

Agromino в січні-вересні отримала 6,3 млн євро збитку

Компанія Agromino за січень-вересень 2018 року одержала 6,3 млн євро чистого збитку проти 6,6 млн євро чистого прибутку за аналогічний період 2017 року

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення компанії, її сукупний дохід з урахуванням коригування справедливої вартості активів і запасів за три квартали поточного року скоротився на 35% і склав 14,9 млн євро.

Такий результат компанія пояснює поєднанням менших продажів власних зернових (що значною мірою пов’язано зі зменшенням продажів ріпаку через низьку врожайність), скороченням виручки від реалізації послуг елеваторів, а також скороченням продажів молока через зниження цін і девальвацію рубля.

EBITDA Agromino за дев’ять місяців була негативною і склала 4,3 млн євро порівняно з позитивним показником 7,2 млн євро за аналогічний період минулого року.

Протягом січня-вересня 2018 року компанія скоротила земельний банк до 47,5 тис. га з 58 тис. га на початку року.

Довідка. Agromino (раніше Trigon Agri) – інтегрована компанія з виробництва, зберігання і торгівлі сільгосппродукцією, що здійснює свою діяльність в Україні, Росії та Естонії. Акції Agromino торгуються на основному ринку Nasdaq Stockholm.

Перегляди: 0