Головна Новини Новини компаній В Україні розпочав роботу новий сучасний Комплекс переробки олійних культур “РІСТОН ОЙЛ”

В Україні розпочав роботу новий сучасний Комплекс переробки олійних культур “РІСТОН ОЙЛ”

На початку січня 2019 року розпочав свою роботу збудований Комплекс переробки олійних культур ТОВ “РІСТОН ОЙЛ”. Підприємство розташовано на території, яка межує з територією ТОВ “Орільський Об’єднаний Елеватор” та збудований за власні кошти групи компаній Ristone Holdings. Загальна сума інвестицій у будівництво склала близько 350 млн. грн. Плановою потужністю Комплексу є 640 тонн переробки насіння соняшнику щодоби, з цілодобовим режимом виробництва.

Із запланованого щорічного об’єму переробки у 200-220 тис тон насіння соняшнику підприємства групи вирощують власного насіння 50-60 тис тон, решта об’єму сировини підприємство планує купляти у місцевих сільгоспвиробників.

Комплекс знаходиться в невеликому містечку Перещепине, що на Дніпропетровщині. Розташований Комплекс у вигідному положенні відносно транспортної розв’язки. Підприємство має можливості відвантаження продукції залізничним транспортом (ст. Перещепине, Придніпровської залізниці ), на відстані 5 км знаходиться автомобільна дорога державного значення.

Основним напрямком діяльності комплексу є глибока переробка олійних культур. Планується випуск такої продукції: соняшникова олія, шрот гранульований, експандована макуха, з відходів виробництва палети для опалення.

Підприємство побудоване за найсучасними новітніми технологіями, з використанням безпечного обладнання з мінімальними викидами шкідливих речових в атмосферу.

До складу комплексу входять: маслопресовий цех, цех екстракції, виробничо-технічна лабораторія, котельня , яка працює на власних відходах виробництва. Лабораторія укомплектована сучасним обладнанням, що дає змогу робити аналіз продукції максимально швидко і якісно. Виробничі цехи оснащенні якісним та новітнім обладнанням як вітчизняного, так імпортного походження. Продукцію підприємства планується реалізовувати не лише в Україні, а й у всьому світі.

У місті Перещепине проживає приблизно 10 тисяч населення, тому будівництво цього комплексу дає змогу працевлаштування понад 250 осіб. Працівники підприємства отримують повний соціальний пакет, забезпечені належними умовами праці, організована доставка на роботу транспортом підприємства. Робітники забезпечуються спец.одягом та засобами індивідуального захисту. На підприємстві передбаченні кімнати відпочинку, кімнати приймання їжі та роздягальні. Тобто зроблено все, аби працівникам було комфортно працювати та зосередженні на виконанні свої безпосередніх обов’язків.

Новий маслоекстракційний завод в місті Перещепине багато в чому унікальний і відповідає всім вимогам міжнародних стандартів виробництва.

Довідка. Група компаній RistoneHoldings (Дніпропетровська область) є сільськогосподарський вертикально інтегрований холдинг, до складу якого входять: мелькомбинат, п’яти хлібозаводів, три елеватора, сільгосппідприємства групи використовують для сільгоспвиробництва близько 75 тис га земельних угідь в Дніпропетровській і Харківській областях.

До складу групи входять такі підприємства як: ТОВ “Дніпромлин”, ТОВ “Хлібзавод №10”, ТОВ “Орільський об’єднаний елеватор”, ТОВ “Агрофірма Орільська”, ТОВ “Агроальянс”, ДП “Агрофірма Вікторія”, ТОВ “Агрофірма ім.Горького “, СТОВ ” Злагода ” та ін.

Перегляди: 3