Головна Новини Новини компаній “Перлина Турії” до кінця року збудує ще один корівник

“Перлина Турії” до кінця року збудує ще один корівник

Фермерське господарство “Перлина Турії” до кінця 2019 року планує завершити будівництво другого корівника молочного комплексу в Волинській області.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Волинської облдержадміністрації, перший корівник відкрили наприкінці листопада 2018 року. Загальний проект молочного комплексу передбачає 1,8 тис. голів ВРХ та 600 корів дійного стада.

Для здійснення планів фермер залучає інвестиції “ПроКредит Банку”. У 2018 році господарство скористалося отримало часткове відшкодування від держави за кожного закупленого нетеля та будівництво.

Минулого року “Перлина Турії” придбала близько 300 племінних нетелів у Німеччині та Польщі. Цього року вже домовлено про поставку ще понад 300 голів нетелів із Польщі для комплектації другого корівника.

Молочний комплекс оснащений доїльним залом типу “карусель” – єдиним на Волині. Така технологія дозволяє одночасно доїти 24 корови без стресу для тварин.

Наразі перша черга корів на молочному комплексі становить 280 голів, з них – 140 дійних, доїння яких займає одну годину. Щоб видоїти 600 корів, необхідно буде п’ять годин.

Усе молоко, що виготовляє господарство, – екстра-класу, а безстресова система охолодження робить його придатним для виробництва елітних сирів.

Перегляди: 0