На філії “Черняхівський елеватор” Державної продовольчо-зернової корпорації України завершили монтаж нової лінії, яка фасуватиме харчові продукти під торгівельною маркою ДПЗКУ.
Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, на підприємстві встановили пневмомеханічний фасувальний автомат з ваговим дозатором АФ-50-В, який здатен фасувати щохвилини 30 упаковок круп та цукру у м`які полімерні пакети.
Завдяки цьому обладнанню ДПЗКУ зможе під власною торгівельною маркою виробляти гречану крупу, рис та цукор, згодом – і манну крупу.
Готові харчові продукти на підприємствах ДПЗКУ вироблятимуться відповідно системі управління безпекою виробництва харчових продуктів ISO 22000:2005 НАССР.
У ДПЗКУ зазначили, що корпорація системно нарощує власне виробництво та продаж Уготових фасованих харчових продуктів. Зокрема, лише за липень-жовтень 2018 року держкорпорація продала на внутрішній ринок 36,3 тисяч тонн борошна і висівок, що на 56% від показників минулого року та на 22% більше від планових показників.
Наприкінці січня цього року, філія ДПЗКУ “Кролевецький КХП” оновила власне обладнання для фасування борошна. Підприємство зможе фасувати за зміну 8 тонн борошна у пакети місткістю 1, 2 та 5 кг.