Головна Новини Новини компаній МХП отримав остаточний дозвіл на придбання словенської Perutnina Ptuj

МХП отримав остаточний дозвіл на придбання словенської Perutnina Ptuj

Агрохолдинг МХП отримав дозвіл словенського антимонопольного органу – Агенції по захисту конкуренції на придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення компанії, відповідне рішення прийнято 14 лютого.

“МХП вітає рішення словенського агентства із захисту конкуренції про дозвіл придбати компанію Perutnina Ptuj, найбільшого виробника м’яса птиці та продуктів із м’яса птиці в Південно-Східній Європі. Придбання вже дозволено регулюючими органами Австрії, Македонії, Сербії і Румунії. Операція буде завершена на зборах акціонерів Perutnina Ptuj в ці дні”, – зазначено в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року МХП заявив про плани інвестувати 200 млн євро в виробничу базу Perutnina Ptuj протягом чотирьох-п’яти років.

Довідка. “Миронівський хлібопродукт” є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки. На європейський ринок МХП поставляє напівтуші охолоджені курей, які переробляються в тому числі на його підприємствах в Нідерландах і Словаччині. Земельний банк агрохолдингу станом на кінець 2017 року становив близько 370 тис. га.

Перегляди: 0