Головна Новини Новини компаній “Ніка-Тера” за січень-березень збільшила обсяг перевалювання вантажів на 61%

“Ніка-Тера” за січень-березень збільшила обсяг перевалювання вантажів на 61%

Морський спеціалізований порт “Ніка-Тера” за січень-березень перевалив 1,84 млн тонн вантажів, що на 61% більше показника за аналогічний період минулого року.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, в загальній структурі вантажообігу продовжують переважати зернові та зернобобові вантажі, що склали 76,4% від квартального обсягу перевалки.

Загалом за перший квартал оброблено 100 суден, зокрема, чотири танкера з соняшниковою олією, два судна типу Panamax та судно типу Supramax із зерновими вантажами.

Березень поточного року, за який перевантажено 775 тис. тонн вантажів, став другим рекордним місяцем в історії “Ніки-Тери” після рекордного листопада 2018 року (понад 842 тис. тонн). Зокрема, в березні після капітального ремонту, була введена до експлуатації ще одна станція розвантаження вагонів, як додатковий варіант перевантаження вантажів із вагонів на судно за прямим варіантом.

Крім цього, була прокладена нова лінія трубопроводу відвантаження на танкер зі збільшенням діаметра труби до 400 мм та максимальною продуктивністю до 1000 тонн/год. Останній танкер вже було відвантажено з середньою продуктивністю 700-750 тонн/год.

У кінці березня з метою підтримки паспортних глибин, порт “Ніка-Тера” приступив до експлуатаційних днопоглиблювальних робіт у своїх причалів.

Перегляди: 0