Головна Новини Новини компаній Березанське ХПП Grain Alliance прийняло на зберігання майже 2 тис. тонн пшениці

Березанське ХПП Grain Alliance прийняло на зберігання майже 2 тис. тонн пшениці

Березанське хлібоприймальне підприємство, що входить до складу Баришівської зернової компанії (Grain Alliance), розпочало приймання пшениці нового врожаю.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, зерно приймають за новим ДСТУ 3768:2019. Уже прийнято майже 2 тис. тонн урожаю.

Як зауважили в компанії, у новому стандарті відбулися деякі зміни, зменшилась кількість класів від шести до чотирьох, де пшеницю 1-3 класів використовують для продовольчих потреб (переважно в борошномельній та хлібопекарських галузях), пшеницю 4 класу використовують на продовольчі та непродовольчі потреби.

“При цьому маємо незначні зміни. Підвищилися деякі показники якості зерна. Зокрема, по натурі, по числу падіння. Приміром, у пшениці 2 класу натура була 740 г/л, стала 750 г/л; число падіння було 180 секунд, стало 220 секунд”, – зауважила завідувачка лабораторії Березанського ХПП Людмила Ромась.

За її словами, ще одне важливе оновлення – впровадження нової методики визначення сажкових зерен методом мікроскопії.

“Зі зменшенням кількості класів пшениці стало простіше приймати та зберігати. Наразі приймаємо продовольчу пшеницю 2 класу” , – зазначила завідувачка лабораторії.

Перегляди: 0