Головна Новини Новини компаній ALFA Smart Agro отримала сертификат ISCC для постачання в ЄС кукурудзи і...

ALFA Smart Agro отримала сертификат ISCC для постачання в ЄС кукурудзи і ріпаку

Компанія ALFA Smart Agro отримала сертифікат на відповідність вимогам ISCC (Міжнародна система сертифікації сталого виробництва та викидів вуглецю).

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, це означає можливість постачати на європейський ринок ріпак та кукурудзу як сировину для виготовлення біопалива.

В ЄС діють Директиви RED (Renewable Energy Directive) та FQD (Fuel Quality Directive), які покликані вести до скорочення викидів парникових газів в атмосферу за допомогою збільшення частки використання біопалива. Відповідно до них все біопаливо та сировина, з якої воно виготовляється, повинні бути сертифіковані відповідним чином, для чого і використовується ISCC.

“Ідея використання відновлювальних джерел енергії та збереження екології близька філософії ALFA Smart Agro. Тож можливість пройти відповідний аудит та долучитися до цієї справи знайшла у нас схвальний відгук”, – розповідає керівник департаменту трейдингу агропродукцією ALFA Smart Agro Андрій Риженко.

При проходженні аудиту сертифікується не сам товар, а процес і ланцюжок, за яким він виготовлений, зберігається і доставляється на ринки ЄС.

Оцінюється належне використання добрив та ЗЗР виробниками сировини, дбайливе використання земельних ресурсів без шкоди природному розмаїттю, контроль і оцінка викидів парникових газів, що утворюються в процесі вирощування, переробки та транспортування культур, та інші показники.

Перегляди: 1