Головна Новини Новини компаній “Агротрейд” інвестував 38 млн грн у купівлю зерновозів

“Агротрейд” інвестував 38 млн грн у купівлю зерновозів

Група компаній “Агротрейд” придбала 20 вагонів-хоперів вартістю 38 млн грн.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, вони дозволять не тільки збільшити оборотність елеваторів групи, а й знизити витрати на перевезення.

“Агротрейд” обрав модель вагонів з об’ємом кузова 116 куб. м і вантажопідйомністю 70,5 тонн. Завдяки особливостям конструкції, практично неможливо здійснити злом нових вагонів, що зводить до мінімуму ризик розкрадання зерна під час перевезень.

Зазначається, що купівля власних вагонів здійснюється в рамках проекту з удосконалення та посилення логістичної складової компанії, адже розвиток логістики відображається не тільки в обороті елеваторів, а й у незалежності від третіх осіб, виконанні контрактів, що, в свою чергу, впливає на підвищення прибутковості.

“Ми вважаємо, що в сучасних реаліях прибуток великої аграрної компанії можна значно збільшити за рахунок власної логістики. Якщо такий підхід продемонструє свою ефективність, то потягом наступних кількох років ми будемо активно розширювати свої логістичні потужності. Найбільш гостро питання логістики стоїть на півночі України, де вирощується велика кількість кукурудзи, тому там необхідність у вагонах значно вища. Отже, в першу чергу, компанія планує використовувати зерновози для роботи Чернігівського і Ворожбянского елеваторів”, прокоментувала директор з фінансової та операційної діяльності “Агротрейду” Олена Ворона.

Довідка. Група “Агротрейд” – вертикально інтегрований холдинг повного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання та торгівля сільськогосподарською продукцією). Зараз до складу Групи входять шість агрокластерів. Холдинг обробляє 70,5 тис. га сільськогосподарських угідь у Чернігівській, Сумській, Полтавській і Харківській областях. Холдинг має власну мережу елеваторів і складів з потужністю одноразового зберігання 523 тис. тонн.

Перегляди: 0