Головна Новини Новини компаній “Укрцукор” звинувачує ДСБУ “Аграрний фонд” у неправомірній реалізації цукру

“Укрцукор” звинувачує ДСБУ “Аграрний фонд” у неправомірній реалізації цукру

Згідно даних Системи електронних торгів арештованого майна, 16 липня було проведено аукціон з продажу цукру зі складів ДСБУ “Аграрний фонд”, за результатами якого продано 24,8 тис. тонн цукру сумарною вартістю 22,33 млн грн.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу асоціації “Укрцукор”, ціна реалізації цукру склала 0,9 грн за 1 кг (900 грн/тонн), в той час як ринкова оптова ціна цукру у 2018/19 МР становить 12-13 тис. грн/тонн, а вартість лоту за ринковою ціною – 298-322 млн грн. Різниця в вартості, навіть по нижчому варіанту цін становить не менше 270 млн грн.

“У зв’язку з цим Національна асоціація цукровиків України просить НАБУ та ГПУ звернути увагу на дану ситуацію та вжити заходів із розслідування заниження цін реалізації державного цукру”, – зауважили в асоціації.

Крім того, ще шість аукціонів відбулось в травні. В ході кожного було реалізовано по 4,5 тис. тонн цукру (всього 27 тис. тонн) за ціною 1,5 тис. грн/кг. В ході аукціону був реалізований цукор, термін придатності якого закінчився у 2014 році.

Перегляди: 0