Головна Новини Новини компаній “Укрлендфармінг” хоче збудувати кілька нових елеваторів

“Укрлендфармінг” хоче збудувати кілька нових елеваторів

Група компаній “Укрлендфармінг” розглядає можливість будівництва декількох додаткових елеваторів, зокрема, в Чернігівській області.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на УНІАН, про це повідомив заступник гендиректора агрохолдингу Василь Лобода.

“На сьогодні у нас працюють сімнадцять елеваторів. Також є бажання побудувати ще кілька елеваторів, щоб зменшити відстань від поля до елеватора, зокрема, в Чернігівській області. Таким чином, вдасться скоротити логістичні витрати, які грають величезну роль в собівартості продукції”, – повідомив Лобода.

Водночас він зазначив, що окреслити терміни, коли компанія зможе приступити до реалізації цього проекту, складно, оскільки нині на українському ринку банківського кредитування склалися несприятливі умови.

“Сьогодні відсотки за кредитами – у межах двадцяти п’яти, сформувати якусь маржинальність і повернути ці відсотки дуже складно. Сподіваємося, що незабаром українська система банківського кредитування повернеться обличчям до аграрного виробника”, – додав він.

Довідка. “Укрлендфармінг” займається вирощуванням зернових та олійних культур, насіння, виробництвом яєць і яєчних продуктів (Avangardco IPL), тваринництвом та виробництвом м’яса. До складу компанії входять 17 елеваторів, 11 агровиробничих груп кластерів, 19 птахофабрик, 3 інкубатора, 10 фабрик з вирощування молодняку, 6 комбікормових заводів, 3 склади тривалого зберігання яєць, завод з переробки яєць “Імперово Фудз”, сучасні птахокомплекси “Авіс” і “Чорнобаївське”, загальною потужністю 3,5 млрд яєць в рік і поголів’ям в 10, 5 млн курей-несучок.

Перегляди: 0