Головна Новини Новини компаній У І півріччі 2019 року МХП збільшив продажі соняшникової олії на 26%

У І півріччі 2019 року МХП збільшив продажі соняшникової олії на 26%

У І півріччі 2019 року агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт” експортував 186,29 тис. тонн соняшникової олії, що на 26% вище в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення компанії, у ІІ кварталі продажі соняшникової олії МХП зменшилися на 14% – до 86,66 тис. тонн.

Експорт соєвої олії в другому кварталі склав 9,1 тис. тонн, що на 32% нижче в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, і сукупно за шість місяців 2019 року – 24,25 тис. тонн, що на 23% нижче в порівнянні з аналогічним періодом минулого року за рахунок високих баз порівняння в звітні періоди 2018 року. Також МХП продає соєвий шрот третім особам.

“Компанія розглядає експорт рослинних олій як один з “природних методів хеджування” для накопичення додаткових валютних надходжень і захисту від нестабільності національної валюти”, – відзначили в МХП.

Довідка. “Миронівський хлібопродукт” – найбільший виробник курятини в Україні. Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

Перегляди: 0