Головна Новини Новини компаній A’Spik Group торік експортував 3 тис. тонн гранульованого жому цукрових буряків

A’Spik Group торік експортував 3 тис. тонн гранульованого жому цукрових буряків

Група компаній A’Spik Group постачає на світовий ринок корм для тварин власного виробництва. У 2018 році компанія експортувала 3 тис. тонн гранульованого жому з цукрових буряків.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, хоча жом і не є основним продуктом цукроварів, а побічним результатом виробництва “білого золота”, проте це – один з найцінніших кормів для годівлі великої рогатої худоби. Адже гранули, висушені до 88% сухої речовини, витримують довге зберігання та є багатим джерелом структурних вуглеводів для свійських тварин.

“У минулому році головними споживачами нашого жому на світовому ринку стали Нідерланди та Південна Корея. Загалом ми поставили нашим іноземним партнерам 3 тисячі тонн цього продукту. На жаль, наростити об’єми експорту завадили проблеми з “Укрзалізницею”, адже вона не змогла забезпечити нас необхідною кількістю вагонів. Частину товару навіть довелося перевозити автомобільним транспортом. Цю проблему торік відчували скрізь в Україні”, – розповів заступник генерального директора A’Spik Group з економічних питань Дмитро Панчук.

За його словами, якість старокостянтинівського жому оцінив і один з найбільших гравців на світовому ринку кормів для великої рогатої худоби – голландська компанія “Feedimpex”. А відома фірма із виготовлення корму для собак Pedigree у своїй технології виробництва також використовує сухий гранульований жом.

Крім того в компаній відмічають, що користується популярністю цей товар і на внутрішньому ринку. На теренах України головними покупцями екстрагованої січки цукрових буряків є фермерські господарства та сільськогосподарські підприємства.

Перегляди: 0