Головна Новини Новини компаній “Астарта” завершила збирання ранніх зернових

“Астарта” завершила збирання ранніх зернових

Господарства агрохолдингу “Астарта” зібрали сільгоспкультури ранньої зернової групи на площі 53 тис. га, валовий збір врожаю складає понад 263 тис. тонн.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, найбільшу частку традиційно займає озима пшениця, якої зібрано 255 тис. тонн із площі понад 49 тис. га. Зважаючи на успішну перезимівлю, середня врожайність зібраної пшениці становить 5,1 ц/га та є вищою за показники по Україні (станом на 5 серпня – 4,1 тонн/га). І хоча врожайність на 5% нижча очікуваної, висока продовольча якість зерна дасть можливість компанії виконати бізнес-план.

Зерно нового врожаю приймали сім елеваторів “Астарти” загальною потужністю одночасного зберігання понад 550 тис. тонн, в тому числі Семенівський та Красилівський, котрі розпочали роботу у 2019 році.

“Хоча рік доволі специфічний за погодними умовами, збиральна кампанія пройшла в плановому режимі, відповідно до агрономічних термінів. Наша команда спрацювала чітко і в операційному, і в технічному плані, оперативно реагуючи на виклики сезону. На часі готуємося до наступного етапу: збирання технічних культур, зокрема, сої, соняшнику, цукрових буряків, кукурудзи. Посіви перебувають у доброму стані, маючи високий потенціал врожайності”, – розповів керівник управління рослинництва компанії Вадим Скрипник.

Перегляди: 0