Головна Новини Новини компаній CME Group запускає ф’ючерси на чорноморську соняшникову олію

CME Group запускає ф’ючерси на чорноморську соняшникову олію

CME Group, найбільший північноамериканський ринок фінансових деривативів, оголосив про запуск ф’ючерса на чорноморську соняшникову олію з фінансовим розрахунком агентства Platts на основі соняшникової олії FOB Black Sea Ukraine.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, контракт вводиться після широких консультацій з галуззю і у відповідь на попит клієнтів на інструменти управління ризиками для управління волатильністю цін на світовому ринку соняшникової олії. Це слідує за успішним запуском фінансових контрактів CME Group з чорноморської пшениці і чорноморської кукурудзи, за якими з моменту запуску було укладено понад 300 тис. контрактів із загальною відкритою часткою в 40 тис. контрактів.

“Ф’ючерси на харчову олію CME Group стали невід’ємною частиною індустрії олійних культур, сприяючи виявленню цін і передачі ризиків для продавців, виробників, переробників, торговців і промислових споживачів в усьому світі. Додавання чорноморської соняшникової олії до наших ф’ючерсних контрактів на соєву олію і малайзійську сиру пальмову олію робить CME глобальним місцем вибору для потреб клієнтів в хеджуванні і управлінні ризиками на ринках харчової олії”, – зауважив керівний директор напряму Сільгосппродукти CME Group Тім Андрієсен.

У CME Group зазначили, що ф’ючерси на чорноморську соняшникову олію будуть розраховуватися на основі оцінки вартості соняшникової олії FOB Black Sea Ukraine, що публікується S & P Global Platts кожного робочого дня. Ф’ючерси котируватимуться в доларах США і центах за тонну і мати розмір контракту 25 метричних тонн. Першим буде контракт в листопаді 2019 року, і ще 11 місяців будуть доступні для торгівлі до жовтня 2020 року.

Новий ф’ючерсний контракт буде доступний для торгівлі на CME Globex і CME ClearPort з дотриманням правил і положень СВOT.

Перегляди: 0