Головна Новини Новини компаній У 2018/19 МР “Нібулон” експортував рекордний обсяг зерна

У 2018/19 МР “Нібулон” експортував рекордний обсяг зерна

За результатами 2018/19 маркетингового року компанія “Нібулон” експортувала понад 5,2 млн тонн зернових і олійних культур, що на 26,8% більше, ніж у минулому 2017/18 маркетинговому році (4,1 млн тонн).

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, такий показник став рекордним для неї.

Основними експортними культурами “Нібулону” у 2018/19 МР традиційно стали кукурудза (обсяг експорту – 2,23 млн тонн), пшениця (2,13 млн тонн) та ячмінь (535 тис. тонн).

Що стосується географії експорту, найбільшим споживачем, як і минулого року, став Китай з часткою імпорту – 19 %. Загалом минулого МР компанія експортувала в 19 країн, з них 9 – країни ЄС: Нідерланди, Бельгія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Португалія, Іспанія.

“Тенденція останніх років – збільшення обсягів експорту зернових культур в країни ЄС. Зокрема, порівняно з минулим МР, обсяг відвантажень компанії до країн ЄС зріс на 12,8 %, склавши 24,3 % від загального експорту компанії. Це говорить про те, що завдяки високій якості продукції, що постачає “НІБУЛОН”, а також дотриманню всіх необхідних норм харчової безпеки, у 2018/19 маркетинговому році компанії вдалося посилити свої позиції на ринках Північної Європи. У минулому маркетинговому році наша компанія вперше поставила продукцію до таких країн, як Фінляндія, Данія і Норвегія та побудувала міцні зв’язки з регіональними споживачами” – зауважив заступник генерального директора з торгівлі Володимир Славінський.

У планах компанії на наступний МР – збільшення обсягів експорту до 6 млн тонн, поглиблення співпраці із наявними контрагентами та налагодження діалогу із новими.

Перегляди: 0