Головна Новини Новини компаній З початку 2019/20 МР “Укрзалізниця” збільшила перевезення зерна на 22,8%

З початку 2019/20 МР “Укрзалізниця” збільшила перевезення зерна на 22,8%

“Укрзалізниця” з початку 2019/20 МР перевезла 9,3 млн тонн зернових культур, що на 22,8% більше за показник аналогічного періоду минулого сезону.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу УЗ, про це розповів голова правління “Укрзалізниці” Євген Кравцов.

За словами Кравцова, на сьогоднішній день “Укрзалізниця” навантажує понад 2 тис. вагонів-зерновозів на добу.

“На жаль, сьогодні маємо відставання щодо вивантаження вагонів. Так, щодоби на зернових станціях несвоєчасно розвантажуються до 200 вагонів, за 10 діб це вже 2 тис. вагонів, які в очікуванні розвантажувальних операцій створюють затори на підходах до морських портів. Як наслідок, порушується вся логістика перевезення зернових. Компанія вимушена оголошувати тимчасові конвенції на перевезення. Тому сьогодні потрібно ставити питання не лише “Укрзалізниці”, а й іншим учасникам перевізного процесу”, – розповів голова правління УЗ.

Кравцов також зазначив, що запроваджені “Укрзалізницею” графікові маршрути під час перевезення зернових наразі мають великий попит серед вантажовідправників.

“Ми бачимо надзвичайно високий попит із боку ринку на маршрутні відправки, і це позитивний момент. На сьогодні маємо загалом відпрацьованих 80 таких пілотних маршрутів, середній обіг вагонів за якими становить 6 діб. На жовтень уже маємо замовлення на 246 графікових маршрутів, на листопад – на 286. Замовники цих маршрутів – близько 35 компаній. Отже, ми бачимо, що ринок цей механізм сприйняв”, – додав він.

Перегляди: 1