Головна Новини Новини компаній ТОП-10 найбільших експортерів українського цукру

ТОП-10 найбільших експортерів українського цукру

За результатами 2018/19 МР лідером з експорту цукру став ТзОВ “Радехівський цукор” відвантаживши 138,5 тис. тонн цукру на суму $46,3 млн.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу асоціації “Укрцукор”, друге місце в рейтингу зайняла ПрАТ “Продовольча компанія “Поділля” – 74,5 тис. тонн ($26,6 млн). Третя сходинка закріпилась за ПАТ “Теофіпольський цукровий завод” – 35,7 тис. тонн цукру ($14 млн).

“І хоча експорт цукру за маркетинговий рік скоротився майже на третину, суттєвих змін у рейтингу експортерів не відбулось. Лідерство, як і минулого року, залишилось за “Радехівським цукром”, а от “Продовольча компанія “Поділля”” змогла покращити свої позиції, витіснивши “Цукорагропром” з другого на четверте місце”, – прокоментувала заступник голови правління НАЦУ “Укрцукор” Руслана Яненко.

За оцінками НАЦУ “Укрцукор”, експортні поставки в 2019/2020 МР очікуються на рівні 300 тис. тонн цукру, а за ринки Середньої Азії доведеться суттєво поборотись з Росією, яка очікує перевиробництво цукру в поточному сезоні.

Перегляди: 0