Головна Новини Новини компаній На одному з українських цукрових заводів збудували біогазовий комплекс за унікальною технологією

На одному з українських цукрових заводів збудували біогазовий комплекс за унікальною технологією

Компанія “Зорг Біогаз” завершила будівництво великого біогазового комплексу потужністю 7,5 МВт на цукровому заводі за новою технологією в Україні.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, на відміну від звичайної класичної, просунута технологія забезпечує кращий тепло- і масообмін і, як наслідок, глибшу ступінь переробки відходів.

“Інновації є і в газопідготовці. В даному випадку застосовано двохстадійне очищення газу від сірководня: використання хімічних реагентів для первинного грубого видалення і колони з активованим вугіллям для тонкого очищення”, – зауважили в компанії.

Крім того, станція відрізняється від усіх існуючих станцій в Україні набором обладнання, адже вона єдина українська станція із завантажувачем твердої сировини з камінняуловлювачем, подвійною фільтрацією біогазу, особливими економними теплообмінниками і найсучаснішою лабораторією.

“Перший біогаз очікується зовсім скоро, вже в листопаді. Здача першої електроенергії не раніше грудня. Вихід на потужності заплановано за п’ять місяців. Станція велика, а колонії анаеробних бактерій потрібен час щоб досягти певної популяції”, – уточнюють в компанії.

Перегляди: 0