Головна Новини Новини компаній Власне насіння обходиться “Укрлендфармінг” в 4-5 разів дешевше за покупне

Власне насіння обходиться “Укрлендфармінг” в 4-5 разів дешевше за покупне

Агрохолдинг “Укрлендфармінг” вирощує і допрацьовує на власному насіннєвому заводі 2/3 своєї щорічної потреби в насінні кукурудзи.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, використання власного насіння обходиться “Укрлендфармінг” в 4-5 разів дешевше за імпортне і гарантує стабільну якість врожаю.

Потужність Зорянського насіннєвого заводу “Укрлендфармінгу” становить 650 тис. посівних одиниць в сезон. Підприємство має дві паралельні лінії приймання і одночасно може приймати два різних гібрида з різних полів – у цілому 800 тонн на добу.

Крім кукурудзи на заводі можуть допрацьовувати соняшник, сою і пшеницю. Тут проводять повний цикл доопрацювання насіння – від прийняття до протруєння та упаковки.

За словами директора Зорянського насіннєвого заводу Володимира Данилевського, в найближчому майбутньому на заводі плануються технічні удосконалення.

Зокрема, планується вивести на виробничі потужності пелетну лінію, а також обладнати сушки заводу теплогенераторами, які будуть працювати на відпрацьованих качанах кукурудзи.

Таким чином, відходи виробництва будуть використовуватися для опалення приміщень і підприємство мінімізує використання газу, зауважили в компанії.

Перегляди: 0