Головна Новини Новини компаній QTerminals розвиватиме порт “Ольвія” як зерновий хаб

QTerminals розвиватиме порт “Ольвія” як зерновий хаб

Катарська компанія QTerminals, яка перемогла в конкурсі з відбору концесіонера майна ДП “Стивідорна компанія (СК) “Ольвія”, планує розвивати порт як зерновий хаб, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на ports.com.ua.

Як заявив генеральний директор QTerminals Невілл Біссетт, у планах добудувати термінали, розширити територію. “На північ ми також будемо розширюватися, щоб збудувати і забезпечити швидке навантаження. Інфраструктуру ми будемо повністю модернізувати. “Ольвія” розташована в унікальному місці, і ми повинні зробити все, щоб максимізувати вигоди від цього місця розташування, перетворити її на хаб для експорту зерна. Ми бачимо те, що необхідно, і те, що ми хочемо зробити, тому що саме так ми створюємо цінність і підвищуємо конкурентоспроможність, пропускну здатність”, – сказав він.

Старт концесійного проєкту намічений на квітень-травень поточного року. Згідно з презентацією, QTerminals планує модернізувати зерновий термінал біля причалу №2 порту “Ольвія”, оновити крани і вантажне устаткування, розширити складські приміщення. Крім того, компанія має намір збудувати новий зерновий термінал, і для нього будуть споруджені два нові причали з трьома кранами на кожному, встановлений стрічковий навантажувач. Також QTerminals планує оновити будівлі, дороги, електромережі на території порту. В цілому катарська компанія до 2024 року має намір інвестувати $124 млн у цей проєкт.

Компанія QTerminals має стратегію інтернаціоналізації, першою частиною якої є СК “Ольвія”. “Порт “Ольвія” – перший, ми хотіли б розпочати переговори якомога раніше і почати експлуатацію якомога раніше. Покладаючись на партнерство з керівництвом і працівниками порту, я гадаю, що ми досягнемо успіху”, – наголосив Невілл Біссетт.

Катарська QTerminals визнана переможцем конкурсу на концесію майна ДП “Стивідорна компанія (СК) “Ольвія”. За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, у розвиток порту протягом 5 років буде інвестовано 3,4 млрд грн. Сума щорічних концесійних платежів складе 82 млн грн, що в 16 разів вище прибутку порту за 2019 рік. Крім того, концесіонер інвестує 80 млн грн у розвиток інфраструктури Миколаєва.

Перегляди: 0