Головна Новини Новини компаній COFCO планує модернізувати термінал у Миколаївському порту

COFCO планує модернізувати термінал у Миколаївському порту

ТОВ “Дунайська судноплавно-стивідорна компанія” (ДССК), яке оперує терміналом із перевалки зернових і олійних культур у Миколаївському морському порту, має намір реалізувати проєкт розвитку перевантажувального комплексу. Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на ports.com.ua, проєкт розвитку терміналу представив директор ТОВ “ДССК” Юрій Булгаков на засіданні Ради Миколаївського морського порту.

Своїм проєктом компанія висловила наміри у проведенні реконструкції, модернізації перевантажувального комплексу, розташованого в тилу причалів №1, 2, а також в отриманні та здійсненні права користування реконструйованим причалом №0 відповідно до чинного законодавства України.

ТОВ “ДССК” контролює китайська державна корпорація COFCO. У травні 2016 року ТОВ “ДССК” відкрила комплекс із перевалки зернових і олійних культур на базі причалів №1, 2 Миколаївського порту. Сума інвестицій склала $75 млн. У листопаді 2018 року ДП “Адміністрація морських портів України” та COFCO підписали меморандум про розвиток терміналу китайської компанії у Миколаївському порту. Раніше COFCO анонсувала плани інвестувати в причальні потужності Миколаївського порту і річкову логістику в Україні до $30 млн.

Перегляди: 0