Головна Новини Новини компаній A’SPIK GROUP покращить технологічний процес виробництва цукру

A’SPIK GROUP покращить технологічний процес виробництва цукру

Як повідомила компанія на своїй Фейсбук-сторінці, попри закінчення переробного циклу, життя на ТОВ “Старокостянтинівцукор” не завмерло, адже розпочалася планова модернізація виробничих потужностей задля підвищення ефективності роботи підприємства.

Зокрема, під час міжсезоння-2020 у Старокостянтинові робитимуть наголос на підвищенні енергоефективності завдяки оновленню випарної станції. Окрім ремонту діючого устаткування, планується додати новий випарний апарат плівкового типу. Наразі його проєкт вже розроблено, а виготовить агрегат вітчизняне підприємство.

В A’SPIK GROUP інформують, що завдяки модернізації на ТЕЦ планують зменшити виробництво пари, адже нове обладнання компенсуватиме ці втрати. Таким чином для твердопаливних котлів теплоелектроцентралі знадобиться менше вугілля, яке наразі імпортують з Польщі.

Більше того, новий апарат дозволить не лише заощадити енергоресурси, а й покращить технологічний процес виробництва цукру, що безумовно підвищить якість кінцевого продукту, оскільки саме на випарній станції з бурякового соку “варять” сироп, який згодом трансформують на “біле золото”.

Модернізація випарної станції триватиме 4-5 місяців, а оновлення виробничих потужностей заплановане також і в інших відділеннях заводу.

“Цукровий завод – це складний та багатофункціональний організм, у житті якого кожен структурний підрозділ відіграє важливу роль, а дрібниць не існує. Тому, аби підтримувати усі його системи в оптимальному стані, потрібні постійний розвиток, модернізація та увага. Якщо ж не працювати над зменшенням витрат виробництва та оновленням техніки, можна втратити конкурентоспроможність, а потім – і завод разом з робочими місцями для краян. Власне, багато українських цукрових заводів спіткала саме така доля, а торік на теренах держави зупинилися 9 цукроварень”, – розповідає генеральний директор групи компаній A’SPIK GROUP Олександр Співак.

Перегляди: 2