Головна Новини Новини компаній На Шепетівському цукровому комбінаті розпочнеться реконструкція

На Шепетівському цукровому комбінаті розпочнеться реконструкція

Підприємство зі 170-річною історією відмовиться від класичного, але застарілого, способу гідротранспортування буряків на користь сучасного європейського досвіду – сухого транспортування.

Про це повідомила компанія на своїй сторінці у Фейсбук.

У компанії пояснюють, що така подача має декілька суттєвих переваг. Насамперед, йдеться про відсутність втрат цукру через його дифузію у транспортерно-мийну воду.

“Занадто довгий тракт гідроподачі коренеплодів Шепетівського цукрового комбінату призводив до травмування буряків під час транспортування. Наслідком цього ставало вимивання водою суттєвої масової частки цукру з “солодких” коренів. Суха подача усуває цей недолік та дозволяє підвищити вихід кінцевого продукту. Нині, коли посіви цукрових буряків щороку зменшуються, така інновація, що підвищує ефективність переробки, є вкрай актуальною”, – коментує головний інженер Шепетівського цукрового заводу Роман Ковальчук.

За його словами, шепетівські цукровики в процесі модернізації використають досвід своїх колег зі Старокостянтинова, які торік першими на теренах України запровадили ці сучасні європейські технології. Контракти на поставку нових транспортерів вже укладені, їх імпортують з Польщі та Румунії.

Глибока реконструкція також підвищить екологічну безпечність виробництва, адже зменшить забір води з місцевої річки Гуска, а відтак і викиди на поля фільтрації. За проєктом, пропускна здатність лінії складе 5-6 тис. т буряків на добу, а збудують її до початку нового сезону цукроваріння.

Перегляди: 1